Državni revizor "češlja" poslovanje Filozofskog i Pravnog fakulteta

autor: Z. S. 0

Državna revizorska institucija će tokom 2018. godine “pročešljati” poslovanje Filozofskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.


Foto: Pixabay

Revizija poslovanja ove dve visokoškolske institucije je već počela, a, osim njih, proverava se i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, može se videti na sajtu DRI.

Revizija se sprovodi u nekoliko faza, pa je za očekivati da se njeni rezultati objave tek u drugoj polovini.

Tokom prošle godine revizor je proveravao poslovanje Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta. Na Medicinskom fakultetu otkriveno je da su davani zajmovi za ogrev i zimnicu, nezakoniti bonusi i jubilarne nagrade, te da su pojedini poslovi dodeljivani bez sprovođenja javnih nabavki, o čemu je pisao 021.rs.

Kada je u pitanju Poljoprivredni fakultet, državni revizor je utvrdio da su deca zaposlenih na ovom fakultetu oslobođenja plaćanja školarine. Takođe, povlašćeno je i preduzeće “Nove tehnologije u poljoprivredi”, koje dobija poslove mimo javnih nabavki.

Poljoprivredni fakultet je tvrdio da ovi nalazi nisu tačni, dok je DRI ostao iza onoga što je ustanovljeno prilikom provere. O tome čitajte OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar