Odjeku nagrada od Unije studentskih glasila

autor: Odjek 0

Unija studentskih glasila dodelila je nagrade za najbolje tekstove objavljene u studentskim medijima u 2018. godini, među kojima je članak našeg novinara Bogdana Jankovića.

Nagradom koja nosi naziv "Ivo Lola Ribar" pohvaljena su četiri rada iz različitih studentskih medija, u kategorijama najbolji članak, najbolji intervju, najbolji komentar i najbolji izveštaj.

Za najbolji članak proglašen je tekst novinara naše redakcije Bogdana Jankovića, koji je pisao o novom talasu alternativne muzike - stoner roku. Žiri je pohvalio njegov trud u dobijanju izjava autentičnih sagovornika i jednostavnost kojom je objasnio ovaj kompleksni žanr.

Članovi redakcije portala Sport indeks nagrađeni su u dvema kategorijama, i to Nikola Krunić za intervju "1 na 1 sa Nenadićem" i Ana Vlaški za izveštaj "Goleada Srdanovića". Novinarka niškog Studentskog dnevnog lista Ljubica Slavković dobila je nagradu za komentar "Šta vi znate o medijskom mraku".

Simboličnom svečanošću Unija je želela da ukaže na sve češće gašenje studentskih medija, te da ohrabri studente novinarstva i pokaže im kako se njihovo zalaganje ipak primećuje i vrednuje. Nagrada "Ivo Lola Ribar" dodeljuje se od 2017. godine.

Nema komentara

Napišite komentar