Veliki SOFA letnji konkurs

autor: F.U. 0

SOFA projekat (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) raspisao je konkurs u potrazi za studentima koji žele da učestvuju u organizaciji ovog projekta. Prijave traju do 31. avgusta, a potrebno je poslati CV na imejl adresu [email protected].

Ovaj projekat će omogućiti omladini od 18 do 25 godina da se potpuno besplatno bavi sportom i fizičkim aktivnostima po izboru.

Studentske i omladinske fizičke aktivnosti  sprovode studenti i mladi stručnjaci do 35 godina. Cilj projekta je da se studenti besplatno bave jednim od  27 ponuđenih sportova. Ovaj projekat je osmišljen tako da se javni ili državni sportski objekti (hale, bazeni) u nepopularnim ili nepopunjenim terminima, stave besplatno na korišćenje studentima. Treneri će biti mladi stručnjaci iz oblasti sporta, a korisnici usluga biće omladina i studenti kojima su na raspolaganju futsal, fudbalica, fudbal na pesku, košarka, basket, rukomet, rukomet na pesku, odbojka, odbojka na pesku, vaterpolo, vaterpolo viktorije, fudbalska odbojka, fudbalski tenis, tenis, stoni tenis, badminton, skvoš, kros, orijentiring, trčanje, plivanje, pilates, joga, ples i biciklizam.

SOFA mrežu po gradovima Srbije vodiće studenti-koordinatori za koje je i raspisan ovaj konkurs. SOFA projekat bi tako bio od višestrukog značaja za mlade – aktivisti bi imali jedan konkretan projekat i iskustvo da stave u svoj CV, a studenti bi se više aktivirali i konačno napustili taj „sofa” stil života. SOFA  projekat je već počeo u Beogradu, a u narednim fazama će se proširiti i na druge gradove u Srbiji – Novi Sad, Kragujevac, Niš, Suboticu, Novi Pazar, Zrenjanin i Čačak. 

Nema komentara

Napišite komentar