Poziv za buduće producente - FIST19 program usavršavanja

autor: Božidar Milovac 0

Program In case of emergency…break glass and call a producer! namenjen je studentima iz Srbije i regiona koji svoju karijeru vide u polju umetnosti i kulture, a održaće se 24, 25. i 26. maja u Novoj Iskri (Cara Uroša 18, Beograd). In case of emergency…break glass and call a producer je deo programa 19. po redu Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) koji organizuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Foto: FIST19

In case of emergency…break glass and call a producer je trodnevni program sačinjen iz radionica i panela, u trajanju od 10 do 15 časova, čiji su predavači i govornici uspešni pojedinci iz sveta umetnosti, ali i korporativnog sektora. Cilj programa je da, kroz radioničarski rad, sučeljavanje perspektiva i otvoreni dijalog, studenti steknu nova znanja, ohrabre se da podele svoja razmišljanja sa profesionalcima i upoznaju buduće kolege iz svoje branše.

Polaznici programa će na radionicama biti u prilici da čuju profesionalna iskustva lidera iz različitih oblasti, ali i savladaju nove veštine i razviju sopstvene kompetencije. U drugom segmentu radionica, učesnici će uzeti aktivnog učešća u rešavanju konkretnog problema iz prakse, dok će ih predavači radionica mentorisati. Svoja rešenja, zaključke, ali i potencijalne nedoumice, polaznici će predstaviti jedni drugima, istovremeno jačajući veštine javnog govorenja i međusobnog slušanja.

Teme radionica su sledeće:

Poslovna komunikacija i odnosi u timu;

Kreativni proces i decision making;

Project pitching i intervju za posao.

Prva radionica, Poslovna komunikacija i odnosi u timu, kombinuje ekspertize iz oblasti umetnosti i biznisa, ukazujući na važnost efikasne komunikacije u poslovnom okruženju i neophodnost razvoja mekih veština za poboljšanje timskog rada. Druga radionica, Kreativni proces i decision making, pruža jedinstveni uvid u dva naizgled različita stanovišta, rediteljski i producentski, sa ciljem pronalaženja najboljeg rešenja određenog problema i izgradnje produktivnog sistema unutar autorskog tima kroz konstruktivni dijalog i saradnju. Treća radionica, Project pitching i intervju za posao, posvećena je veštini prezentovanja ideja, projekata i sebe putem intervjua, čime će polaznici steći korisne alate za svoj karijerni početak i naučiti kako da istaknu svoje vrednosti, znanja i kvalitete.

Foto: FIST19

Prijave traju do 10. Maja i mogu se popuniti putem sledećeg linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd79VDongYgSIvhCcHStmBwrSzt177CRBYtyOPcd6_ibZflVA/viewform?usp=sf_link

Više informacija o samom programu, ali i drugim aktivnostima 19. Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) pronađi na zvaničnom veb-sajtu festivala, Instagram i Tiktok nalogu.

 

Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) se po devetnaesti put održava u Beogradu od 20 do 25. maja u organizaciji studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti. Festival za cilj ima umrežavanje budućih profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti kroz eksperiment i inovaciju u polju pozorišnog stvaralaštva. Ovogodišnje izdanje festivala, pod sloganom „(Pri)stani na pritisak”, bavi se različitim vrstama pritiska sa kojima se mladi suočavaju u svojim dvadesetim godinama. FIST19 će 20. maja u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić otvoriti predstava Nacionalne akademije dramskih umetnosti iz Poljske, „U samoći pamučnih polja”, dok će se narednih dana na repertoaru naći predstave eminentnih pozorišnih akademija iz Bugarske, Grčke i Hrvatske.

Nema komentara

Napišite komentar