Sportske lige Fakulteta tehničkih nauka

autor: Milana Maričić 0

Tradicionalna manifestacija „Studentski dani sporta” počela je ove nedelje na Fakultetu tehničkih nauka, a kao i prethodnih godina organizuje je „Tehničar”, zvanično sportsko udruženje ovog fakulteta. Studenti se takmiče u šest sportova, zbog čega je ovaj turnir poznatiji kao FTN liga. 

foto: Dorotea Santo

Utakmice fudbala, košarke i odbojke igraju se i u muškoj i ženskoj konkurenciji, a takođe postoje i takmičenja u rukometu, atletici, šahu i stonom tenisu.

U okviru ove manifestacije organizuju se i rekreativni treninzi fitnesa  ̶  Fitkamp i samoodbrane  ̶  Borilački klub, sa ciljem da polaznici kroz sticanje novih veština ostanu u formi. 

Studentski dani sporta trajaće do polovine juna kada počinje ispitni rok na Fakultetu tehničkih nauka, sa pauzom od 5. do 25. maja zbog studentskih manifestacija „ijada”.

„Tehničar”  je jedina sportska organizacija ovakvog tipa na Novosadskom univerzitetu. Osnovana je 2008. godine, od kada organizuje sportske događaje, među kojima je najveći „Studentski dani sporta”. Iako u ovoj manifestaciji za sada mogu da učestvuju samo studenti Fakulteta tehničkih nauka, postoje planovi da se u programe Fitkamp i Borilački klub uključe i studenti drugih fakulteta. Svake godine ova organizacija povećava broj sportskih dešavanja, čime nastoji da doprinese povratku sporta na fakultete. 

Nema komentara

Napišite komentar