FTN i Zvezda: Da se ne zaboravi

autor: Radovan Ciganović 0

Košarkaši Crvene zvezde i košarkaški tim Fakulteta tehničkih nauka odigraće 12. oktobra u Novom Sadu revijalnu utakmicu u čast Marka Ivkovića Jagode. Meč se igra u maloj sali SPENS-a, sa početkom u 19 sati.

Ivković, koji je tragično nastradao 2014. u Istanbulu uoči evroligaškog duela Galatasaraja i Crvene zvezde, bio je student FTN-a i navijač crveno-belih, a oni odigravanjem utakmice žele da odaju priznanje ovom momku.

– Želimo da obeležimo ovu tragediju iz razloga da se ne zaboravi, ali i da skrenemo pažnju da se ne ponovi – istakao je Nenad Teofanov, predsednik Sportske organizacije “Tehničar” koja je organizator utakimce, i pritom dodao da se nada kako će ovaj događaj postati tradicija narednih godina.

Za šampiona Srbije, čiji su čelnici rado izašli u susret organizatorima i odazvali se pozivu, na ovom meču igraće juniorska postava, ali postoji mogućnost da protiv momaka sa FTN-a zaigra i neko od prvotimaca. Na terenu ili ne, pak, prvotimci "Zvezde" bi svakako trebalo da se nađu u publici.

Utakmica se igra u ponedeljak 12. oktobra, na datum Ivkovićevog rođena. Cena karata je 200 dinara, a sav prihod od njihove prodaje ide u humanitarne svrhe.

Nema komentara

Napišite komentar