Posle Japana, Senshi prvi put nastupa u Srbiji

autor: M. S. 0

Nakon uspešne japanske turneje i nedavno objavljenog debi albuma, novosadski rege metal bend Senshi održaće prvi nastup u rodnom gradu. Zakazan je 30. novembra u CK13, a ulaz je simbolična donacija.

Bend se rodio iz projekta za video igru sa japanskom tematikom na kojoj je Adam Rakić (vokal) radio. Igra nije uspela, ali je metal muzika za igricu koju je komponovao Dalibor Rajk ostala, pa je Adam u svom prepoznatljivom stilu repovao preko muzike iz igre i okačio je na Jutjub. Ubrzo nakon toga oformljen je Senshi.

Prva pesma postaje viralna na Tvuteru, dobija 6.000 retweetova i oko 200.000 pregleda za dva dana. Sa novom postavom koju čine Srđan Toljagić (gitara), Szabolcs Szecsei (bas gitara), Aleksandar Savić (bubnjevi) i petim članom iza kulisa Borkom Simićem (tekstovi), bend daje pun gas, za godinu dana postojanja snima album, šest spotova ,i bez ijednog nastupa uživo, uspešno crowdfund-uje dvonedeljnu turneju u Japanu.

Po povratku u Novi Sad, bend odlučuje da organizuje nastup koji će činiti Senshi cill session, dokumentarac sa japanske turneje, Banzae DJ set i naposletku svirka samog benda. Članovi Senshija najavljuju da, uz originalnu ideju, veliki trud i pomoć starih i novih prijatelja, ovaj nastup predstavlja početak jedne ozbiljne priče, a novosadska publika će konačno imati priliku da tome svedoči uživo.

Senshi objavio prvi album i novi spot

Nema komentara

Napišite komentar