Senshi objavio prvi album i novi spot

autor: M. S. 0

Novosadski sastav Senshi objavio je svoj debi album „Senshi No Seishin“, a ujedno i spot za jednu od novih pesama, „Red Alert“.

Fizičko izdanje albuma očekuje se do kraja godine, a trenutno je dostupan na brojnim digitalnim platformama, ali nije besplatan, kao što je ovdašnja publika navikla. Imajući to u vidu, bend je najavio da će blagovremeno za svaku od dvanaest pesama snimiti spot koji će biti objavljen na Jutjubu, te će svi biti u prilici da preslušaju album u celosti.

Ovaj bend potpuno je autentičan u regionu po svom zvuku koji se definiše kao „rege metal, sa zvucima tradicionalnih japanskih instrumenata.“ Ideja za ovakvu kombinaciju zvukova nastala je nakon što je frontmen Adam Rakić napravio japansku video igru koja nikada nije ugledala svetlost dana, i prateći soundtrack, koji je kasnije postao prva pesma novooformljenog Senshija. Članove benda čine i gitarista Srđan Toljagić, basista Szabolcs Szecsei i bubnjar Aleksandar Savić.

Oni su, ubrzo po formiranju benda, privukli pažnju velikog dela publike u Japanu, odakle su odmah počeli da stižu pozivi za nastupe. Već u septembru kreću na turneju po ovoj zemlji koja im je i bila inspiracija, a planirano je da održe sedam koncerata. S druge strane, u Srbiji još uvek nisu svirali, ali najavljuju svirku krajem godine, najverovatnije u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar