Zainteresovanost studenata je krizna

autor: Radovan Ciganović 0

Nikad nije bila manja zainteresovanost za učesće u nevladinom sektoru, studentskim organizacijama itd. Čak je malo učešće studenata u borbi za ostvarivanje osnovnih studentskih prava, rekao je pokrajinski sekretar za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Foto: Radovan Ciganović

Vasin je naglasio da je u čitavom društvu zavladala apatija, a da je posebno opasno kada se u takvom stanju nađu mladi.

– Mladi moraju da razmišljaju šta će kada završe fakultet. Šteta je kada mlad, pametan, obrazovan čovek ode i stavi svoje kvalitete na raspolaganje nekoj drugoj državi. Još je gore što je zavladao stav „razgovaraćemo sa studentima tek kada se budu bunili“. A za takvo stanje nisu krivi studenti, krivi smo mi. Mi smo stvorili takav ambijent – rekao je Vasin.

On je naveo da je politika ušla u sve pore društva i da je to jedan od osnovnih razloga slabe saradnje između Univerziteta u Novom Sadu i Pokrajinske vlade, ali da je u poslednjih nekoliko meseci vidljiv napredak na tom polju.

– Želimo da, kada pravimo strategije, u bilo kojoj oblasti, tu budu uključeni predstavnici studentskih organizacija. Time bismo postigli da kada mlad čovek diplomira uđe spreman u proces rada i potpuno informisan krene u razvoj sopstvene karijere, kako se energija ne bi gubila na ponovnom uvođenju u materiju – rekao je Vasin.

Vasin je govorio na otvaranju seminara „Podizanje kapaciteta studentskih udruženja i studentskih glasila na nivou UNS i APV“.

Nema komentara

Napišite komentar