Uručene nagrade najboljim studentima

autor: Andrea Emma Spevak 0

Svečana dodela nagrada najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu  održana je u zgradi Rektorata novosadskog univerziteta. Nagrade su uručilivali rektor univerziteta prof. dr Miroslav Vesković, prorektori, dekani i prodekani.

Na samom početku svečane dodele nastupio je kvartet saksafonista Akademije umetnosti koji čine Stojan Grubić, Iva Jovančić, Nikola Macura i Filip Orlović u klasi gostujućeg profesora Gordana Tudora.

Studentima i svim prisutnim zvanicama obratio se rektor Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković ističući značaj ovakvog događaja:

- Dragi prorektori, dekani, prodekani i studenti, danas smo se okupili da bi proslavili vaš uspeh. Mnogo mi je drago što prisustvujem ovako lepom događaju. Drago mi je što težite uspehu, što tražite, ali i dajete mnogo. Uspeh je moć, a moć je samopouzdanje. Uvek tražite više: od profesora, od fakulteta, ali ne zaboravite da dajete i doprinosite – rekao je rektor i poželeo svima mnogo uspeha i u budućnosti.

Prvu nagradu poneo je student tehnološkog fakulteta  Đorđe Tripković,sa završenim akademskim studijama inžinjerstva materijala sa ukupnom prosečnom ocenom 10,00. Nakon njega, nagrade su dodeljene iostalim najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Na svečanosti su dodeljene i specijalne nagrade za završene studije, nagrade za izuzetan uspeh u toku studija koje su dodeljena čak 101 studentu. Uručene su i nagrade za vrhunske rezultate u sportu i umetnosti, a 29 nagrada dodeljeno je za naučne i stručne radove.

Nagradu „Mileva Marić Anštajn“ poneli su Nemanja Hranisavljević i Marko Kovačević. Diplomirana informatičarka prirodno-matematičkog fakulteta Lidija Fodor osvojila je nagradu „Aleksandar Saša Popović“.

Nema komentara

Napišite komentar