Tribina povodom Dana studenata

autor: Mladen Savatović 0

Tribina pod nazivom „Kako je propao studentski bunt“ biće održana na Dan studenata, 4. aprila u „Fabrici“ sa početkom u 20 časova, a nakon nje biće održana i studentska žurka koja će početi u 22 časa. Ovaj projekat realizuje Studentska unija Filozofskog fakulteta u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad. 

foto: SKCNS

Učesnici tribine su profesor na Odseku za psihologiju dr Mikloš Biro, docent na Odseku za psihologiju dr Vladimir Mihić i asistentkinja na Odseku za medijske studije mr Jelena Kleut.

Naziv tribine ujedno je i naslov glavne teme o kojoj će se voditi diskusija. Ova tema ima za cilj da probudi usnule studente i da im ukaže na to da samo oni mogu da reše svoje proleme, kroz aktivizam. Članica Studentske unije Filozofskog fakulteta Dajana Marković objašnjava:

- Cilj je da podsetimo studente da imaju priliku da javno kažu šta ih muči. Možda će putem ove tribine dobiti neke korisne odgovore na svoja pitanja. Nadamo se da će ovakva akcija da izazove pozitivnu reakciju univerzitetskog vrha i da će to  za  posledicu imati i neke pozotivne promene - kaže ona  i dodaje da je neophodno studentima aktivirarti svest jer su malo „zadremali“.

Pored ove diskusije, tribina će se baviti i drugim temama. Učesnici tribine pokušaće da daju odgovore  na pitanja šta činiti tokom i posle studiranja, ostati ili otići, zašto nas država školuje za zanimanja koja su na tržištu rada u suficitu i slično. Takođe, vodiće se diskusija o uključenosti studenata u studentsku politiku putem studentskog parlamenta i saveta fakulteta i univerziteta.

Teme su izabrane uz pomoć ankete koju su studenti imali priliku da ispune, pri čemu su mogli da predlože i neku temu koja nije bila na spisku.

Kada je reč o studentskoj žurki koja sledi nakon tribine, na njoj će nastupiti DJ Marko Jurić i DJ Chronic sa radija „In“.

Posetioci će imati priliku da dobiju specijalnu pozivnicu (koja je besplatna ulaznica) za koncert bendova „Mikrosonic“, „Vroom“ i „E- play“, koji će se održati 11. aprila u „Fabrici“. Broj pozivnica je ograničen.

Nema komentara

Napišite komentar