Studenti učestvuju u kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu mladih

autor: Andrijana Glišić 0

Krovna organizacija mladih Srbije(KOMS) i EXIT fondacija napravile su plan za kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu mladih 2018. godine. 

foto: alltop.com

Sporazumom koji je postignut između ove dve organizacije dogovoreno je da se osnuje savetodavno telo na nacionalnom nivou, koje će činiti devet organizacija i institucija, a koje će ujedno biti i nadzorno. Ovo telo će pružati sturičnu, tehničku, finansijsku, savetodavnu i logističku podršku ovom projektu na nacionalnom, pokrajinskom i gradskom nivou.

Pored toga, dogovoreno je da se osnuje i Savet na nacionalnom nivou, projektni tim i lokalni odbor koji će imati osam članova, među kojima je i Krovna organizacija mladih Srbije. KOMS će u odboru zastupati predstavnici Studentske unije Srbije (SUS) i novosadski ogranak Evropskog studentskog foruma.

Predsednik Studentske unije Srbije Nikola Srdić rekao je za Univerzitetski odjek da je SUS jedan od osnivača KOMS-a i da je aktivno uključen u procese donošenja omladinskih politika, što će i u ovom projektu biti jedna od ključnih aktivnosti.

- To će uticati na mlade u Srbiji tako što će se taj model, koji ćemo kreirati zajedno sa drugim organizacijama u Novom Sadu, preneti kroz mreže organizacija u kojima učestvujemo i sa kojima sarađujemo, putem aktivnosti i različitih projekata, na druge gradove u Srbiji – kaže Srdić i dodaje da će, budući da SUS ima ogranke u univerzitetskim centrima, veći deo aktivnosti nositi Unija studentskih organizacija Univerziteta u Novom Sadu (USOUNS).

Svi koji žele da budu deo ovog projekta i da doprinesu svoim učešćem putu Novog Sada ka evropskoj prestonici mladih, mogu da se prijave popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu USOUNS-a.

Nema komentara

Napišite komentar