Studenti delimično zadovoljni novim Zakonom o visokom obrazovanju

autor: J.S. 0

Izmenama Zakona o visokom obrazovanju koje bi trebalo da budu usvojene do jeseni, članovi Studentske konferencije univerziteta Srbije delimično su zadovoljni.

foto: fakultetisrbije.rs

Studenti su zadovoljni predlogom da se godina upisuje sa 48 bodova, ali ne i smanjenjem broja ispitnih rokova, za koje smatraju da bi trebalo da ih ostane šest, piše RTS.

- Smatramo da sam proces Bolonje nije poštovan do kraja i iz tog razloga tražimo šest ispitnih rokova - rekao je zamenik predsednika SKONUS-a, Univerziteta u Novom Sadu, Igor Grajić.

Mladi ukazuju i na to da osim na probleme koji su vezani za visoko obrazovanje treba obratiti pažnju i na budućnost i videti šta nakon završetka fakulteta.

Oni smatraju da Srbija, ukoliko želi da napreduje, mora da izdvaja više za nauku, znanje, inovacije, ali i da podrži mlade talente.

Osim toga, ističu i da nema nacionalnih okvira kvalifikacija, da bolonjska zvanja ne postoje u šifrarniku zanimanja, da se diplome pojedinih fakulteta čekaju godinama, kao i da je potrebno više domova i praktičnog znanja.

Nema komentara

Napišite komentar