Razmišljanja o kapitalizmu

autor: Jovana Simeunović 0

Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji ogranizuje međunarodni program “Razmišljanja o kapitalizmu” (Reflections on Capitalism) u Beogradu od 22. do 27. juna.

Pored predavanja, okruglih stolova i seminara, program uključuje i međunarodnu konferenciju “Misliti s onu stranu kapitalizma” (Thinking Beyond Capitalism) koji će se održati od 24. do 26. juna.

U okviru programa predavanja će održati svetski i evropski priznati ekonomisti Anselm Žap, Aleks Demirović, Klaus Ofe, G. M. Tamaš, Lorans Fonten, Rastko Močnik, Mladen Lazić, Volfgang Merkel, Ugo Matei i drugi.

Oni će pokušati da odgovore na pitanja kako je uopšte moguće govoriti o savremenom kapitalizmu, na koji način razumeti današnju ekonomsku situaciju, da li će se i posle ove krize sistem vratiti na noge ili je ovoga puta njegov pad neizbežan, da li ova kriza služi upravo tome da sve ostane isto ili uspeva da ukaže na ključne nedostatke kapitalizma?

Program će se održati na više lokacija u gradu: Kuća kulture FMK – Terazije 34, Institut za filozofiju i društvenu teoriju – Kraljice Natalije 45, Kulturni centar Beograda – Trg republike 5, Francuski institut u Srbiji – Knez Mihailova 31, Ilija M. Kolarac – Studentski Trg 5, Rektorat Univerziteta u Beogradu – Studentski Trg 1, Goethe Institut – Knez Mihaila 50.

Učešće u programu uzeće i profesori i studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Svi događaji u okviru programa su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane.

Sajt konferencije

Facebook event

Kontakt: [email protected]

Nema komentara

Napišite komentar