Proslava povodom Dana studenata

autor: I.M. 0

Studenti Univerziteta u Novom Sadu u petak će obeležiti nacionalni Dan studenata raznoraznim celodnevnim aktivnostima u kampusu i studenjaku. 

Od 11 časova studenti će moći da posete Sajam studentskih udruženja u organizaciji Unije studentskih organizacija Univerziteta u Novom Sadu, a ljubitelji logičkih igara u isto vreme imaće priliku da učestvuju u Univerzitetskom turniru u šahu u organizaciji Studentske asocijacije Univerziteta.

Studentska unija Filozofskog fakulteta u podne organizuje veliki kviz opšte kulture Kvizija, a potom u 18 časova u amfiteatru Rektorata i tribinu za sve one koje zanima večita tema – studenti i politika.

Na tribini Student politikon govoriće narodni poslanik Borislav Stefanović, docent Pravnog fakulteta Dr Dragana Ćorić, kao i predstavnik Unije studentskih klubova Slovenije (Zveza ŠKIS) Andraž Šiler.

Najveseliji deo ovog dana očekuje se od 19 časova kada u studenjaku, između studentskih domova Bajić i Vlahović, počinje velika pank-rok svirka na kojoj će nastupti Against The Odds, Get Off My Property, Los Doctores i VIS Izomeri u organizaciji Studentskog kulturnog centra, Saveza studenata Univerziteta i Unije studentskih organizacija Univerziteta u Novom Sadu.

Nacionali Dan studenata obeležava se u znak sećanja na antifašističke demonstracije studenata 1936. godine i studenta Žarka Marinovića koji je 4. aprila izgubio život u borbi protiv univerzitetske policije i nametnutnog sistema. 

Nema komentara

Napišite komentar