Promocija Žurnalista u CK13

autor: Teodora Ćurčić 0

Promocija novog broja studentskog mesečnika „Žurnalist“ i tribina pod nazivom „Događaj od neprocenjivog značaja“ održače se u subotu u infoteci Crna kuća (CK13). Na tribini će se raspravljati o najvažnijim temama iz novog broja „Žurnalista“, kao što su gašenje „Tanjuga“ ili finansije Srpske pravoslavne crkve.

Iako je „Tanjug“ usled novih medijskih zakona i neuspešne privatizacije zvanično ugašen, novinari ove agencije i dalje nisu sigurni koja je dalja procedura. Kako će medijska scena izgledati bez agencije koja je izveštavala više od sedam decenija i postoji li nešto što može da se uradi, ili je moglo ranije? Ako jeste bilo moguće, čija je odgovornost što se ništa nije preduzelo?

Biće reči i finansijskoj netransparentnosti Srpske pravoslavne crkve, koja dovodi opštine u težak položaj ne uspevajući da izmiri obaveze, iako su crkve i verske zajednice oslobođene plaćanja gotovo svih poreza. Postavlja se pitanje u čijoj je nadležnosti ovaj problem?

O ovim, i još nekim temama, razgovaraće predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine i novinar Bete, Dinko Gruhonjić, novinarka KRIK-a, Dragana Pećo, te novinar televizije N1, Miodrag Sovilj. Tribina počinje u 19:00, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

„Žurnalist“ je onlajn mesečnik studenata novinarstva sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Najnoviji broj možete pročitati na sledećem linku: http://www.novinarnica.net/reader/#/izdanje/26105/0/1 .

Nema komentara

Napišite komentar