Programeri "isprogramirali"

autor: Radovan Ciganović 0

Svi učesnici višednevnog seminara za programere „Sandbox“, koji je završen danas u prostorijama firme Egzekom finalnim prezentacijama i dodelom nagrada, dobiće mesec dana besplatnog kursa iz programiranja kako bi još više usavršili svoje veštine.

Foto: Timea Šmit

Nakon iscrpljujućeg dvadesetčetvoročasovnog Hakatona u kom su morali da naprave svoju „Android“ aplikaciju zasnovanu na Bikom sistemu, koji omogućava očitavanje podataka o predmetima povezanim na taj sistem putem mobilnog telefona, ekipe su prezentovale svoje radove pred stručnim žirijem, koji je odredio prvo, drugo i treće mesto. Najbolju aplikaciju, po mišljenju žirija, konstruisala je ekipa koju su činili Elijas Karamalegos i Elisajos Sarmas, obojica iz Grčke, zatim Paskal Lahervei iz Holandije, te domaći učesnik Ilija Stanojković.

– Hakaton je bio sjajno iskustvo. Iako je većina nas u timu imala jako malo, ili gotovo nikakvo iskustvo sa „Android“ sistemima do sada, uspeli smo da, uz pomoć mentora, osmislimo dobru ideju i da kroz težak timski rad napravimo nešto dobro. Što bi se reklo, dve glave su, u ovom slučaju četiri, pametnije od jedne – rekao je Karamalegos.

Član pobedničkog tima, Ilija Stanojković, ujedno je proglašen i najuspečnijim pojedincem seminara. On je, pored sertifikata, prenosivog punjača za mobilni telefon i mesec dana plaćenog kursa iz programiranja, čime su nagrađeni svi učesnici seminara, postao i stipendista firme Egzekom.

Seminar „Sandbox“ okupio je 30 studenata elektrotehnike iz Evrope i Novog Sada, koji su tokom nedelju dana radili na svom profesionalnom usavršavanju putem predavanja, radionica i takmičenja. Seminar je organizovalo Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC), u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar