Predavanja o Frojdu na FF

autor: R.C. 0

Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja osnivača psihoalanize Sigmunda Frojda Filozofski fakultet u Novom Sadu organizuje dvodnevni program predavanja o Frojdovom životu i radu.

U četvrtak 5. maja na programu su tri predavanja: „Frojdovo zaveštanjeˮ psihologa Žarka Trebješanina, „Seks, seksualnost i psihoanalizaˮ trening analitičarke Ljiljane Milivojević i „Edipov kompleks u svetlu zapadnih i dalekoistočnih kulturnih tradicijaˮ kliničke psihološkinje i psihoterapeutkinje Snežane Milenković. Predavanjima će prethoditi petominutni film o Sigmundu Frojdu, a program počinje u 15.00 i traje do 19.00 u kino-sali Filozofskog fakulteta.

U petak 6. maja predavanje o Frojdu održaće i rektor Univerziteta „Sigmund Frojdˮ iz Beča i predsednik Svetskog saveta za psihoterapiju Alfred Pric. Ovo predavanje takođe će biti održano u kino-sali, sa početkom u 12.00.

Tokom obeležavanja jubileja u ulaznom holu fakulteta biće postavljena izložba pod nazivom „Uskomešano zatišje pred buruˮ. Svi sadržaji su besplatni i otvoreni za javnost.

Nema komentara

Napišite komentar