Pokloni knjigu! Priključi nam se!

autor: Gorica Nikolin 0

Studenti Pravnog i Medicinskog fakulteta sakupili su oko 300 knjiga za onkološke i pacijente Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u okviru akcije Pokloni knjigu! Priključi nam se!

Iako je akcija sakupljanja knjiga za pacijente u petom danu, odziv donatora je dobar, a organizatori su zadovoljni.

Prema rečima Bojane Zrnić iz Saveza studenata Pravnog fakulteta, na ovom fakultetu sakupljeno je preko 70 knjiga, a akcija će se sigurno sprovoditi do utorka.

„Ovo je, inače, drugi put da organizujemo ovakvu vrstu pomoći pacijentima. Mogu da kažem da smo uspešniji nego ranije, ali donacije mogu da budu još veće. Planiramo da postavimo malu biblioteku na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, a za taj podvig treba nam još knjiga“, navodi Zrnićeva i poziva studente da poklone knjige koje im ne trebaju onima kojima bi značile.

Nataša Igić ispred Saveza studenata Medicinskog fakulteta kaže da je ovaj fakultet sakupio preko 200 knjiga.

„Prezadovoljni smo tokom akcije i sigurno ćemo nastaviti da delamo, ako bude potrebe. To je najmanje što iz naše pozicije možemo da uradimo“, kaže Igićeva i dodaje da je akciju podržala i Gradska biblioteka, od koje se tokom naredne sedmice očekuje povelika donacija knjiga.

Inače, akciju koja je počela ovog ponedeljka podržala je i izdavačka kuća Prometej, koja će knjige iz svojih edicija donirati u ponedeljak. S obzirom na to da je akcija u toku, zainteresovani svakog dana (osim nedeljom) mogu da donesu knjige u prostorije Saveza studenata Pravnog fakulteta od 10 do 14 časova, kao i u hol Medicinskog fakulteta od 10 do 18 časova.

Akciju Pokloni knjigu! Priključi nam se! organizuju Savez studenata Medicinskog fakulteta, Studentska unija Medicinskog fakulteta i Savez studenata Pravnog fakulteta.

Nema komentara

Napišite komentar