"Pokaži svoje govorničke sposobnosti"

autor: Andrijana Glišić 0

Takmičenje u besedništvu biće održano u toku novembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a pravo učešća imaju isključivo studenti ovog fakulteta.

Svi zainteresovani za učešće na takmičenju treba da napišu govor na temu „Znanje je/ili moć“ koji će predstaviti prvi put na kvalifikacionom delu takmičenja 9. novembra. Finale takmičenja, na kome će stručni žiri sa publikom odlučiti pobednika, održaće se krajem meseca.

Ovo je prvi put da filozofski fakultet organizuje takmičenje svojih studenata u besedništvu, a cilj je da se skrene pažnja na neke više vrednosti govorenja u odnosu na one koje se sreću u svakodnevnoj komunikaciji.

– Beseda je lep način da se proširi nekakva ideja ili stav pojedinca, a u vreme kada se komunikacija svodi na to ko je glasniji, ko je dominantniji, nastojimo da ukažemo na bitnost civilizovanog kazivanja. Na našem fakultetu studiraju budući filozofi, istoričari, novinari i drugi profili povezani sa ovom disciplinom, koji bi morali da je neguju, stoga je logično da se ovakva manifestacija organizuje upravo na Filozofskom – ističe Mladen Savatović iz organizacije takmičenja.

Svi zainteresovani prijave sa imenom i prezimenom, kontaktom i nazivom odseka sa kojeg dolaze, treba da pošalju na mejl adresu [email protected], do 5. novembra. Prijavljivanje je moguće i putem Fejsbuk grupe „Takmičenje u besedništvu 2015“, na kojoj se mogu pronaći i detaljnije informacije.

U organizuji takmičenja Filozofskom fakultetu u Novom Sadu podršku je pružila i Studentska unija Filozofskog fakulteta.

Nema komentara

Napišite komentar