Osveta loših đaka

autor: Andrijana Glišić 0

„Od „5. oktobra“ u Srbiji nema revolucije, ali ne treba da oročimo to bunjenje na narednih dvesta godina. Studenti treba da se pobune ako im nešto ne odgovara, ali ne mogu da se otmem utisku da tako jedna važna karika u razvoju zemlje ništa ne pokreće“, rekao je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov.

Foto: Radovan Ciganović

On je izrazio nezadovoljstvo aktivizmom mladih u Srbiji i istakao da se studenti nedovoljno zalažu i angazuju u društvenim promenama.

– Vi ste prva moderna Srbija u istoriji, prva evropska Srbija i baš zbog svih mogućnosti koje vam se pružaju mi je još više neshvatljiv vaš neaktivizam. Danas ne možete da budete vozač u GSP-u, a da niste u stranci. Vi to možete da promenite, vi treba da budete vodilja i pokretač. U tim promenama treba da se fokusirate pre svega na zapošljavanje, pravila zapošljavanja, na to kuda ide novac, na zakonske regulative u kojima ćete vi živeti – rekao je Pavlov u obraćanju studentima na seminaru „Podizanje kapaciteta studentskih udruženja i studentskih glasila na nivou UNS i APV“.

Pavlov je napomenuo da nas neaktivizam ne košta samo na političkom polju, već i u svim ostalim sferama. Sekretar je rekao da je nepotizam okovao univerzitet u Srbiji, da je nalik feudalnom posedu i da izgleda kao srednjovekovni gradovi u Nemačkoj i Italiji, a da je to posledica većeg društvenog fenomena.

– Mislim da su se svi mogući „indijanci“ u poslednjih 20 godina izređali na našim leđima. Ovakvo stanje stvari je posledica toga što smo godinama imali neobrazovanu vlast i to nam se sada sveti – zaključio je Pavlov.

Nema komentara

Napišite komentar