Odložene nastavne aktivnosti

autor: Mladen Savatović 0

Rektorski kolegijum Univerziteta u Novom Sadu izneo je preporuku fakultetima Novosadskog univerziteta da se nastavne aktivnosti, u skladu sa trenutnom situacijom u zemlji, odlože u periodu od sedam dana. Većina fakulteta pozdravila je ovu preporuku. 

foto: kanal9tv.com

Preporuka Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Novom Sadu nije univerzalna za sve fakultete, te je fakultetima ostavljena sloboda da se u dogovoru sa studentskim parlamentima odluče za najbolje rešenje za njihove studente.

Tako je Prirodno-matematički fakultet doneo odluku da se za studente koji se nalaze na područjima ugroženim poplavama i koji su aktivno uključeni kao volonteri u akciji odbrane od polava, opravdaju izostanci sa nastave i ispita do normalizacije situacije.

Na Poljoprivrednom fakultetu nastava će se normalno izvoditi. Međutim, kako stoji u saopštenju Prodekana za nastavu Lazara Savina, od 19. do 23. maja 2014. godine neće se voditi evidencija prisustvovanja nastavi. U ovom saopštenju takođe stoji poziv nastavnicima i saradnicima  da se pridruže akciji prikupljanja pomoći. Prikupljena sredstva mogu da se predaju Studentskom parlamentu Poljoprivrednog fakulteta.

Uprava Fakulteta tehničkih nauka donela je odluku da se sve nastavne aktivnosti na FTN-u odlože do 26. maja. Uprava FTN-a odlučila je da zajedno sa Studentskim parlamentom predloži Savetu Fakulteta tehničkih nauka da se studentima sa područja koja su ugrožena poplavama obezbede finansijske olakšice.

Fakultet tehničkih nauka takođe poziva sve studente sa ugroženih područja da se jave Studentskom parlamentu radi ostvarivanja prava na olakšice, kao i ukoliko im je trenutno potrebna bilo kakva pomoć.

U skladu sa preporukom Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Novom Sadu, Filozofski fakultet doneo je odluku da se sve nastavne aktivnosti, uključujući ispitne i predispitne obaveze, odlože do sedam dana. Sve odložene aktivnosti biće nadoknađene u studijskoj nedelji od 2. do 7. maja 2014. godine.

Slična situacija je i na ostalim fakultetima Univerziteta u Novom Sadu pa se stoga studentima preporučuje da se detaljnije informišu na sajtovima fakulteta ili Studentskog parlamenta.

Rektorski kolegijum Novosadskog univerziteta takođe je izrazio putem saopštenja zahvalnost studentima i zaposlenima na Univerzitetu u Novom Sadu zbog angažovanju i požrtvovanosti u proteklih nekoliko dana. Takođe, izrazio je i nadu da će i u nastupajućem periodu svi nastaviti da doprinose da se teška situacija u Republici Srbiji prevaziđe - stoji u saopštenju. 

Nema komentara

Napišite komentar