Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti

autor: Marijana Kiš 0

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata  organizovao je manifestaciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti na platou iza Zavoda. Cilj ove manifestacije bio je podizanje svesti studenata na sveukupnu potrebu za kretanjem i fizičkom aktivnošću radi unapređenja i očuvanja zdravlja. 

Prema rečima direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Veselina Dickova, ovo je peti put da Zavod obeležava Međunarodni dan fizičke aktivnosti kao i da će se truditi da češće ukazuju na važnost  svakodnevnog kretanja građana. 

„Grci su još govorili da kretanje može poboljšati i unaprediti dejstva lekova, ali nijedan lek ne može da zameni kretanje. Krećite se, izaberite pravi put, a to je zdrav život i nešto čemu bismo svi trebali da težimo”, rekao je Dickov.

Na ovogodišnjoj manifestaciji je učestvovalo  25 sportskih udruženja. Posetioci su mogli da vide performanse raznih sportova kao što su ples, kapuera, fitnes i borilačke veštine, ali i da vežbaju zajedno sa sportistima.    

Učesnica programa plesačica Latica Cvetić kaže kako rado dolazi na ovu manifestaciju jer zrači pozitivnom atmosferom koja je prema njenom mišljenju najbitnija za život.

„Učesnici su na divan način dobili priliku da predstave ono čime se bave. Sviđa mi se što je raznovrstan program, ima tu i plesa, fitnesa, krav mage, joge i folklora. Ono što je najbitnije je ova pozitivna atmosfera i da se ljudi pokrenu, a ja se nadam da će ovakvih manifestacija biti sve više“, izjavila je Latica Cvetić, plesačica grupe Vilinski ples.

Pored vežbanja i učenja plesnih pokreta, posetioci su mogli da obave i preventivne preglede kao što su merenje krvnog pritiska, telesne mase, visine šećera u krvi, ali i test kondicije i indeks telesne mase. 

Nema komentara

Napišite komentar