Naredni korak

autor: R.C. 0

U subotu i nedelju 12. i 13. marta održava se seminar „Podizanje kapaciteta studentskih udruženja i studentskih glasila na nivou UNS i APV”. Predstavnici studentskih medija i organizacija imaće priliku da čuju korisna predavanja sa ciljem da poboljšaju svoju produktivnost i međusobnu komunikaciju.

Predsednik Unije studentskih glasila Srbije, Nenad Ružić, ističe da je ovo veoma značajan događaj za Univerzitet u Novom Sadu.

–Očekujemo da ce se na seminaru nastaviti komunikacija studentskih organizacija, kao i da će svi otići mnogo pametniji iz ovog kongresnog centra. Ovo je drugi skup na kom učestvujem, a da okuplja studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu, i ako u najmanju ruku prođe kao prvi, verujem da će mnoge studentske organizacije izvući veliki benefit – rekao je Ružić.

U okviru dvodnevnog seminara biće održano preko 10 predavanja, koja će za temu imati timske veštine, upravljanje udruženjem/redakcijom, finansiranje udruženja, pisanje predloga projekata i još mnogih pitanja koja su bitna u unapređenju uslova rada studentskih udruženja i profilisanju mladih u buduće lidere.

Iz organizacije najavljuju više od 60 učesnika i predavača, među kojima će biti i četiri pokrajinska sekretara. Seminar se održava u Centru za privredno-tehnološki razvoj u Andrevlju, na Fruškoj gori.

Nema komentara

Napišite komentar