Nacionalni dan studenata u Novom Sadu

autor: M.G. 0

Povodom Nacionalnog dana studenata koji se obeležava 4. aprila u Novom Sadu održava se niz manifestacija. U nastavku vam donosimo detaljan raspored aktivnosti.

(facebook.com)

Program počinje sutra u 12.00 kvizom znanja Kvizija u prostorijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu sudenata (IV sprat). Potrebno je da okupite ekipu od četiri člana, popunite prijavu na ovom linku http://goo.gl/forms/nMdWJ7YW0v, a ulog po ekipi je 400 dinara. Kviz se organizuje za sve studente Univerziteta.

U nastavku dana organizuje se tribina „Student nije zapalio žito – kako je propao studentski bunt vol. 2”, u Studentskom kulturnom centru Fabrika u 19.00. Tribina se pre svega održava sa ciljem da se studentima predoče njihova prava i mogućnosti. Učesnici tribine su nekadašnji studenti, zagovornici prava svojih kolega, te ćete moći da razmenite iskustva sa onima koji su nekada imali slične studentske probleme.

Ove godine  Nacionalni dan studenata obeležava se dva dana! Naime, manifestacije će biti organizovane i 7. aprila. Tada će biti odžana memorijalna trka „Žarko Marinović” u 12.00 ispred platoa Novog rektorata gde je start, a i cilj. Možete se prijaviti putem ovog linka http://goo.gl/forms/ibZByXlqG6, kao i na sam dan trke.

Istog dana, 7. aprila održaće se takmičenje u street workout-u na terenu kod Štranda u 14 časova. Muškarci će moći da se takmiče u zgibovima, propadanju i sklekovima, a žene u izdržaju u čučnju. Da biste učestvovali, prijavite se na linku http://goo.gl/forms/8vrFZZfPUE  ili na dan takmičenja na licu mesta. Ulog je 100 dinara po disciplini. Ovo takmičenje organizuju ulični vežbači Barstrong Brothers u saradnji sa Studentskom unijom Filozofskog fakulteta.

Nacionalni dan studenata se obeležava u čast Žarka Marinovića, studenta pravnog fakulteta u Beogradu, koji je 4. aprila 1936. tokom protesta za očuvanje autonomije fakulteta ubijen od strane profašistički orijentisanog aktiviste ORNAS-a (Organizacija nacionalnih studenata). Sve manifestacije su humantarnog karaktera i posetioci će dobrovoljnim prilozima moći da pomognu u lečenju Teodore Milić.

Organizator navedenih aktivnosti je Studentska unija Filozofskog fakulteta, u sklopu programa Nacionalni dan studenata – In a Rilejšnšip Vit Kultura.

Pored svega ovoga, takođe sutra u 12.00 kod fontane ispred studentskog doma Slobodan Bajić, biće organizovan zabavni deo programa. U ovom delu manifestacije moći ćete da učestujete u kreativnim radionicama, igrama bez granica, a sve to uz muziku i di-džejeve. Za ovaj deo programa zadužena je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar