KVIZIJA - znam da znam

autor: Tamara Gunjak 0

Kviz u kojem su student dobili priliku da pokažu svoje sposobnosti iz oblasti opšteg znanja pod nazivom Kvizija, a koji je organizovan povodom nacionalnog Dana studenata, održan je u centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

Ukupno je učestvovalo jedanaest ekipa sa po četiri člana, sa različitih fakulteta. Prva igra nazvana je Razglednice gde su prikazivane fotografije različitih građevina širom sveta i zadatak je bio da studenti navedu njihov tačan naziv.

Zatim je sledila igra pod nazivom In a relationship with kultura u kojoj su postavljana pitanja iz najrazličitijih oblasti. S obzirom na to da su nakon ove igre dve ekipe imale izjednačen broj bodova, organizatori su im spremili matematički zadatak da bi oni sa najmanjim brojem bodova ispali.

Treća igra bila je Put oko sveta. Kao što se i može zaključiti iz naziva ove igre, učesnici su pogađali koja zastava pripada kojoj državi. Nakon nje, takođe su ispale dve ekipe.

Potom je odigrana igra pod nazivom Citati gde je testirano njihovo znanje o poznatim izrekama još poznatijih ljudi. Pretposlednja igra bila je u vezi sa srpskom istorijom i nazvana je prosto Srbija, posle koje je, nakon prebrojavanja bodova, ostalo tri ekipe koje su ušle u finale.

Poslednja igra bila je stara, dobra Pantomima koju su dočekale tri ekipe – Vikinzi, Pedagozi i Hajlajteri. Krajnju pobedu su odneli Vikinzi, studenti treće godine istorije. Njihov motiv za prijavu na ovakvo takmičenje otkrio nam je kapiten ekipe Darko Milić:

– Hteli smo da pokažemo znanje koje imamo, kao i da smo najbolji, pogotovo zato što se uopšte nismo pripremali za ovo – kratko je izjavio Milić.

đ

Ovo takmičenje organizovala je Studentska unija Filozofskog fakulteta, kako bi se studenti zabavili, ali i osećali dobro što mogu da pokažu svoje znanje, kako kaže jedna od organizatorki Vladana Kovačić:

– Potrudili smo se da sve ovo bude više zabava, a opet na neki način da bude i edukativnog karaktera. Sve smo organizovali samostalno i nas nekoliko iz Unije smo se svakodnevno skupljali, smišljali pitanja, pokušavali da ih prilagodimo nekom nivou fakultetskog obrazovanja, ali opet da ne budu preteška – rekla Kovačićeva.

Takođe, objasnila nam je i zašto su se odlučili baš za kviz, u okviru obeležavanja Dana studenata:

– Mislili smo da toga nema dovoljno. Organizuju se šahovski turniri, sportske manifestacije, tribine, ali nema nečega što bi zapravo studente ubacilo u srž tog nekog nadmetanja, koje je verbalno. Želeli smo i zabavu, ali i nešto što će da bude edukativnog karaktera – zaključila je Vladana Kovačić.

S obzirom na to da su kviz pripremili studenti za studente, bilo je potrebno mnogo dobre volje i truda pripadnika Studentske unije Filozofskog fakulteta. Učesnici su bili zadovoljni organizacijom, što nam je potvrdio i kapiten ekipe SUTF, čiji su pripadnici članovi Studentske unije Tehnološkog fakulteta Aleksandar Biševac:

– Smatram da je ovo zanimljiv događaj, veoma lepo organizovan. Dopala mi se atmosfera, kao i sama koncepcija kviza. Nadam se da ćemo ovo videti i u nekom narednom periodu i da će se priključiti još više fakulteta – kaže Biševac.

Osim studenata sa novosadskog Univerziteta, kao gosti došli su i studenti iz Slovenije, koji su predstavljali Uniju studentskih klubova Slovenije. Jedan od njih je i Andraž Šiler, koji je zadovoljan pozivom na ovakav događaj:

– Drago mi je da smo konačno ostvarili saradnju, pogotovo zato što vidim da se ovde događa dosta stvari za studente. I kod nas se organizuju razna dešavanja ovog tipa i svakako da ćemo da pozovemo naše prijatelje iz Srbije sledeći put – rekao je Šiler. 

 

Nema komentara

Napišite komentar