Konferencija „Mediji i javne politike“

autor: Aleksandra Mišković 0

Međunarodna naučna konferencija „Mediji i javne politike – između proklamovanog i prakse“ biće održana 24. maja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa ciljem da ukaže na jaz između propisanih zakona i njihovog primenjivanja u svakodnevnoj medijskoj praksi.

Na konferenciji će učestvovati naučni i medijski eksperti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, a svoje naučne radove će izložiti u tri odvojene sesije čije će teme biti „Mediji, politika, država“, „Mediji, politika, kultura“ i „Mediji, rod,  ljudska prava“. 

Otvaranje konferencije predviđeno je za 9.30 časova, uvodnim predavanjima Marine Mučalo sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Jelene Kleut sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, uz moderaciju Dinka Gruhonjića sa Odseka za medijske studije. Nakon uvodnih predavanja, biće održana i prva sesija „Mediji, politika, država“ čiji je moderator, takođe, Dinko Gruhonjić.

Početak druge sesije „Mediji, politika, kultura“ koju će moderirati Brankca Drašković sa Odeka za medijske studije, predviđen je za 15 časova, dok će poslednja sesija „Mediji, rod, ljudska prava“ moderatorke Smiljane Milinkov, početi u 17.30 časova.

Svi programi biće održani u sali 114 na prvom spratu Filozofskog fakulteta.

Konferencija će se održati u okviru projekta „Uloga medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu“, a organizovaće je Odsek za medijske studije uz saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji.

Nema komentara

Napišite komentar