Izaberi kul naučnika ili naučnicu

autor: J.Ž. 0

U sklopu programa ovogodišnje „Noći istraživača” pripremljeno je jedno zanimljivo nadmetanje – izbor za najzanimljivije lice nauke. Cilj izbora je rušenje sterotipa u vezi sa naučnicima i promocija uspešnih kolega i koleginica, kako u naučno-istraživačkom radu tako i u ostalim segmentima života.

Izvor: facebook.com

Glasanje se obavlja lajkovanjem kandidata na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Noć istraživača Novi Sad”, od kojih će deset kandidata ući u finalni krug izbora. Svoje radove, talente i hobije finalisti će predstavljati kroz intervjue, video klipove i promocije na bilbordima. Glasanje je otvoreno za sve zainteresovane i traje do 31. jula, nakon čega će biti objavljena lista od deset kul naučnika.

Organizatori manifestacije su Prirodno-matematički fakultet i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Manifestacija će se održati 30. septembra u više od 250 gradova i preko 30 zemalja. Ovo će biti sedma po redu „Noć istraživača” u Srbiji, a jedanaesta u Evropi, koju je prošle godine posetilo oko 12 hiljada ljubitelja nauke.

Nema komentara

Napišite komentar