"In a rilejšnšip vit KULTURA-PODELI KULTURU" - mini festival kulture

autor: M.S. 0

Mini-festivala kulture „In a rilejšnšip vit KULTURA-PODELI KULTURU“ trajaće od 9. do 11. decembra „Fabrici“. Festival organizuje Studentksa unija Filozofskog fakulteta u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad.

Prvog dana festivala biće održana panel diskusija „Da li bi ti Radio?“, o radiju kao mediju kojeg pokušavaju da zasene internet i drugi mediji. Cilj ove diskusije je da se istaknu pozitivne strane radija i da se uoči na koji način se novinari bore sa problemima koje on nosi - nepostojanje vizuelnog momenta, kako zainteresovati mlade, kako zasmejati slušaoce, kako da radio opstane danas kada sve vesti koje se emituju na radiju postoje i na internet portalima medija.

Drugog dana posetioci će imati priliku da učestvuju u panel diskusiji pod nazivom „Ko piše, ko čita?“ Glavna teza ovog panela je uticaj književnosti na formiranje ličnosti. Neke od tema o kojima će se pričati su: koji je osnovni problem savremenog čitanja, skraćene verzije lektire kao primarna literatura, ko piše udžbenike i kako to utiče na obrazovanje, ko je odgovoran za depopularizaciju knjige, problem ponude i potražnje i  još drugih koje vas čekaju te srede. Reči neće manjkati, a mišljenja su itekako dobrodošla.

Panel diskusija „Trule daske, Bog te video!“ biće održana trećeg dana festivala. Glavne teze ovog panela su odumiranje pozorišta kao građanskog koncepta i sindrom blokbastera kao primarnog modela filma. Posetioci će čuti mnoge informacije o neaktulenosti forme pozorišta, Sterijinom pozorju, pozorištu kao odrazu lažnog intelekta, problem cineplexa, pokretu za okupaciju bioskopa, problemu tematike srpskog mejnstrim filma i drugo. 

Nema komentara

Napišite komentar