FTN organizuje radionicu sa Šangajskim univerzitetom

autor: Andrijana Glišić 0

Fakultet tehničkih nauka i Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, u saradnji sa Donghua univerzitetom iz Šangaja, organizuju studentsku radionicu „Winter Academy 2015“ koja će biti održana od 3. do 9. marta na ovom fakultetu.

foto: Prošlogodišnja "Winter Academy" radionica

Ova radionica prvi put je organizovana prošle godine. I ove, kao i prošle godine, osnovna tema će biti „Doing business in China“. Radionica će biti organizovana u vidu dvodnevnog predavanja, koje će 3. i 4. marta studentima Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment održati predavač sa Šangajskog univerziteta Nikola Zivlak.

Kroz interaktivni rad u grupama i konsultacije sa predavačem studenti će moći da steknu znanja potrebna za rešavanje studije slučaja koja će im biti zadata prvog dana i čije će rešenje prezentovati 9. marta, nakon čega će im biti uručeni sertifikati.

Organizatorka radionice Jelena Stanković ističe da će studenti moći da steknu dragoceno iskustvo i da će dobiti savete i sugestije koji će im svakako biti od velike koristi u daljem radu:

- Trudimo se da studentima ponudimo brojne mogućnosti, da se kroz ove radionice aktiviraju, uvežbaju i osete čari tog realnog sistema i realnog poslovanja i da, kada završe fakultet, budu spremni za ono što ih čeka. Takođe, cilj nam je da „Winter Academy“ postane tradicija i da svaka naredna generacija ima priliku da nauči nešto novo i upozna se sa kineskom kulturom koja je tako specifična – kaže Stankovićeva i dodaje da je u planu i da ovu saradnju sa Šangajskim univerzitetom podignu na viši nivo, razmenom studenata kroz pohađanje jednog semestra ili kratkog kursa u vidu letnje škole.

 

Nema komentara

Napišite komentar