FTN Challenge 2015

autor: D.F. 0

Takmičenje studenata inženjerskih, ekonomskih i organizacionih nauka FTN Challenge održaće se 25. i 26. aprila na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, u organizaciji ESTIEM-a (European Students of Industrial Engineering and Management).

Studenti će se nadmetati u 3 discipline, a to su Studija slučaja, Elevator pitch i Debata.

Elevator pitch je izjava kojom se brzo predstavlja proizvod, usluga ili organizacija. Ideju bi trebalo izreći u roku od 30 sekundi do dva minuta, odnosno za vreme koje traje vožnja liftom. Cilj ovog izlaganja je privlačenje pažnje budućem klijentu ili poslodavcu, a tim broji po tri člana.

Studija slučaja je pisana predstavka realnih poslovnih situacija, baziranih na konkretnim podacima i istraživanjima. Dešavanja koja se često opisuju u okviru slučaja su promena organizacione strukture i proces donošenja strategijskih odluka u okviru preduzeća. Ekipe broje četiri ili pet članova.

Kada je reč o debati, timovi se sastoje od po dva člana.

Ove godine, priliku da učestvuju imaju i đaci III i IV razreda srednje škole u okviru FTN Challenge Junior takmičenja, koji će razmeniti iskustva, družiti se i savetovati sa budućim kolegama.

Studentska organizacija ESTIEM postoji u Novom Sadu od 2002.godine i od tada je organizovala više od 35 međunarodnih događaja, kao i nekoliko namenjenih studentima Srbije, među kojima su, pored FTN Challenge-a,  i Kick- Off Week i Be a Project Leader.

Nema komentara

Napišite komentar