Dunavska nagrada docentkinji PMF-a

autor: G.L. 0

Dunavska nagrada za mlade istraživače ove godine pripala je, kao predstavnici Republike Srbije, Jeleni Molnar Lazić, docentkinji sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, za naučne radove o prisustvu organskih materija u izvorištima vode.

Foto: Jelena Molnar Lazić (privatna arhiva)

Ovu nagradu je 2011. godine ustanovilo Federalno ministarstvo za nauku, istraživanja i ekonomiju Austrije u saradnji sa Institutom za Dunavski region i Centralnu Evropu. Nagrada je kreirana u čast pojedincima koji su ostvarili izuzetne rezultate u naučnom istraživanju, sa naglaskom na Dunavski region, a dodeljuje se četrnaestoroma mladih istraživača, po jednom predstavniku svake od 14 država članica Strategije Evropske unije za Dunavski region.

Pored ovogodišnje nagrade, Jelena je i dobitnica nagrade Srpskog hemijskog društva za uspeh postignut tokom studiranja, kao i prve nagrade Fondacije „Dr Milena Dalmacija i Renato Vuković” za najbolje urađenu doktorsku disertaciju iz oblasti zaštite životne sredine.

Nema komentara

Napišite komentar