Dan žena na Filozofskom 5. marta

autor: Marija Grbić 0

Povodom obeležavanja predstojećeg Dana žena, Omladinsko pozorište „Vožd” iz Mišara odigraće besplatnu predstavu „Putujuće pozorište Šopalović” u subotu u 18.00 u kino sali Filozofskog fakulteta. Predstava će biti humanitarnog karaktera.

Foto: Marija Grbić

Predsednik Saveza studenata Filozofskog fakulteta, Dalibor Mirić, izjavio je da nas svet u kom živimo okupira brojnim stvarima, te da za kulturu nema više dovoljno interesovanja.
– Ideja je proizašla iz toga da je, nažalost, došlo vreme da retko ili uopšte ne posećujemo pozorište, da li zbog manjka finansija ili nekog drugog faktora. Zato smo došli na ideju da pozorište dođe nama – rekao je Mirić.

Predstava za osnovnu temu uzima brojna pitanja: da li su ljudi svesni da u svojim životima neprestano imaju različite uloge, gde je granica između teatra i onoga što nas okružuje, granica stvarnog i imaginarnog, ali i otvara pitanje nasilja, kako nasilje uopšte nastaje, kako čovek može da počini velike zločine.

Izvedba će biti humanitarnog karaktera, jer će posetioci moći dobrovoljnim prilogom da pomognu u lečenju Teodore Milić koja boluje od leukemije.

– Osnovni povod nam je predstojeći Dan žena i svim damama biće uručen mali znak pažnje, ali smo naknadno čuli za priču Teodore Milić, sestre jedne naše studentkinje, i odlučili da predstava bude humanitarnog karaktera – naveo je Mirić.

Predstavu organizuju Odsek za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u saradnji sa Savezom studenata ovog fakulteta, a zainteresovani karte mogu preuzeti u kancelariji Saveza studenata Filozofskog fakulteta svakog radnog dana od 11 do 13 časova.

Nema komentara

Napišite komentar