Bez dogovora studenata i Ministarstva prosvete

autor: M.S. 0

Studentski protesti, uzrokovani nezadovoljstvom zbog novog Zakona o visokom obrazovanju, a koji su organizovani na univerzitetima širom Srbije, nisu urodili plodom. 

Kako saznajemo, predstavnici studenata i Ministarstva prosvete nisu postigli dogovor o studentskim zahtevima. Zbog toga će, kako najavljuju iz studentskih organizacija, biti održani novi protesti u ponedeljak 13. oktobra.

Predsednik SKONUS-a izjavio je da će pregovori sa Ministarstvom i resornim ministrom Srđanom Verbićem biti nastavljeni u četvrtak, a da će, ukoliko ni u četvrtak ne budu postignuti dogovori, studenti protestvovati i zahtevati svoja prava dokle god se ne pronađe rešenje.

Na studentskom protestu na novosadskom Univerzitetu učestvovalo je nekoliko stotina studenata. Okupljenima su se obratili Igor Graić ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu i Ivan Stanić ispred Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu. Nakon njihovog obraćanja održana je protesna šetnja koja je obuhvatila ceo kampus, posle koje su se studenti ubrzo razišli. 

Nema komentara

Napišite komentar