Besplatni programi aktivnosti na PMF-u

autor: Gordana Tošić 0

„Novosadski kampus” i Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) organizuju niz besplatnih aktivnosti od 1. marta koje će se održavati u prostorijama PMF-a. U programe će moći da se uključe novosadski studenti i svi ostali građani.

Između ostalog, biće organizovani: prikazivanje filmova, fitnes program, škola plesa, škole stranih jezika i radionice javnog nastupa. Otvorena je mogućnost da se lista ponuđenih aktivnosti proširi, a u tome može učestvovati svako ko je zainteresovan.

Jedan od osnivača „Kampusa“ je Marko Haos, koji je već ranije učestvovao u organizaciji sličnih događaja u gradu. Ipak, kako kaže, stekao je utisak da su mladi često pasivni i da se radije fokusiraju na fakultet ili svoj posao, a da se retko ko trudi da osmisli nešto za druge.

– Ovaj mali pokret je podstakao, kako fakultete da pruže više, tako i studente da se daju u ideju da se znanje i dobar provod mogu pokloniti. Zato je sve besplatno, fakultet kao poklon, a ne kao zatvorena institucija. Student kao organizator, a ne samo posetilac aktivnosti – navodi Marko.

Organizacija „Novosadski kampus” je osnovana početkom ove godine od strane nekoliko studenata novosadskog univerziteta, sa idejom da se studentima i ostalim građanima ponude razne besplatne aktivnosti koje će, između ostalog, moći i sami da osmišljavaju, uz ljude iz ove organizacije koji će im pomoći u realizaciji ideja.

Nema komentara

Napišite komentar