8. naučna konferencija ETIKUM

autor: Sanja Imrić 0

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu počela je dvodnevna konferencija ETIKUM 2014. Svoje radove i istraživanja predstaviće međunarodni naučno-stručni skup, na temu merenja i kontrole kvaliteta u proizvodnom mašinstvu i zaštiti životne sredine.

Na svečanom otvaranju u svečanoj sali FTN-a, učesnike konferencije pozdravio je profesor doktor Janko Hodlič, predsednik organizacionog odbora ETIKUM-a. On je izarazio svoje zadovoljstvo jer je konferencija uspešno pripremljena, i što se održava po osmi put, to jest od 2006. godine. Profesor Hodlič je zatim ukratko predstavio program konferencije:

,,Konferencija je zamišljena kao informativno-edukativna i naučno-stručna. Ove godine imamo četiri tematske oblasti, a to su metrologija i kontrola kvaliteta u proizvodnom mašinstvu, metrologija i kontrola kvaliteta u biomedicinskom inženjerstvu, metrologija i kvalitet u zaštiti životne sredine, i naučno-stručna izlaganja iz oblasti prerade biomase.“

Skupu se nakon njega obratio dekan Fakulteta tehničkih nauka, profesor doktor Rade Doroslovački, koji je rekao da je veoma ponosan što se ETIKUM održava baš na ovom fakultetu. On je zatim učesnicima konferencije poželeo uspeh u radu i uživanje u Novom Sadu.
Pozdravnu reč uputio je i profesor sa Fakulteta za strojništvo u Ljubljani Mirko Soković.

Na ovoj dvodnevnoj konferenciji će biti predstavljeno oko 50 naučnih radova, a u petak će se održati svečano zatvaranje skupa, nakon kojeg će učesnici poći u oblizak kulturno-istorijskih znamenitosti Novog Sada.

 

Nema komentara

Napišite komentar