147 sekundi za poginule u Keniji

autor: M.S. 0

Performans pod nazivom „147 sekundi“ biće održan u Kampusu novosadskog Univerziteta povodom masakra koji se desio 2. aprila u Keniji, tačnije na Univerzitetu u Garisi. 147 studenata će u četvrtak u 14 časova i sedam minuta ležati 147 sekundi na zemlji, u znak sećanja na poginule kolege.


Početkom aprila u napadu pripadnika somalijske islamističke terorističke grupe al-Šabab na kampus Univerziteta Garisa u Keniji, ubijeno je 147 ljudi, a oko 80 je ranjeno. Naoružani napadači su upali u kampus koledža pred zoru, pucajući nasumice.

Performans „147 sekundi“ inspirisan je istoimenom akcijom Hrvatskog studentskog zbora i Evropske studentske unije i ima za cilj da skrene pažnju celokupnog društva na događanja u terorizmom razorenoj Keniji, s obzirom na to da u domaćim medijima nije posvećeno dovoljno pažnje ovom događaju.

U akciji učestvuju Studentska unija Filozofskog fakulteta, Studentska unija Tehnološkog fakulteta, Studentska unija Medicinskog fakulteta, Savez studenata PMF-a, Savez studenata Pravnog fakulteta i Evađeosko udruženje studenata Srbije.

Nema komentara

Napišite komentar