Videodrom u novom izdanju

autor: Sanja Ćosović 0

Jedan od omiljenih projekata među crnogorskim studentima pod nazivom “Videodrom” nastavlja sa radom od ovog meseca, pod pokroviteljstvom Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka (MAPSS). Projekcijom filma „Planeta majmuna“ iz 1968. godine, u srijedu 05.02. u 18 časova u Sali V na Fakultetu političkih nauka, otvorena je tema „Monkey business“ koja obilježava ovaj mjesec.

Na Fakultetu političkih nauka, 2006. godine nastao je zanimljiv program pod nazivom „Videodrom“. Grupa studenta, filmskih entuzijasta zainteresovanih za politiku i ostale oblasti društvenih dešavanja, odlučila je da stvori projekat koji će da služi studentima za razvijanje kritičkog mišljenja, a prije svega druženja i zabave. Nedeljne projekcije filmova i diskusije su pružale studentima političkih nauka mogućnost da kroz oblast umjetnosti analiziraju faktore koji su uticali na društvene promjene u svijetu. Nastavkom ovog programa sada je to ponovo moguće.

Kako bi se očuvala prvobitna ideja koja predstavlja temelje ovog programa, studenti su odlučili da nastave sa projektom, a takođe su odlučili da  “Videodromu” daju novi izled.

Termini narednih projekcija će biti fiksni, srijedom u 18 časova. Projekcije su otvorene za sve studente i ljubitelje dobrih filmova.

Nema komentara

Napišite komentar