Prva ovogodišnja „Otvorena kuhinja“ na Temerinskoj pijaci

autor: Aleksandra Vla 0

U subotu, 22. aprila, na Temerinskoj pijaci organizovana je prva ovogodišnja „Otvorena kuhinja“, koja je trajala od 17 do 23 časa.

Foto: Aleksandra Vla

Organizatori ove manifestacije su Novosadski noćni bazar, a njihova ideja je bila da pruže podršku malim proizvođačima kulinarskih veština iz Vojvodine, a posetiocima da uzivaju u njihovim domaćim proizvodima. Na ovoj manifestaciji bilo je oko petnaest proizvođača iz različitih mesta u Vojvodini, a pored Novosadskih proizvođača, prisustvovali su i oni iz Gospođinaca, Kaća, Siriga, Suseka, Vojke, Gardinovaca i Bingule.

Na samom ulazu Temerinske pijace bili su proizvođači začinskih testenina, koji su napravili malu radionicu na kojoj su pokazali svoje veštine i podelili ih sa mališanima i njihovim roditeljima. Na ovom događaju, pored prehrambenih domaćih proizvoda kao što su suhomesnati proizvodi, med, kolač, sir, začini, hleb bila su dva štanda koja su se izdvojila od ostalih. Jedan je sadržao domaće pivo u kome su posetioci uživali i to je bila jedna od najposećenijih tezgi na ovoj manifestaciji, a druga tezga koji se izdvajala od ostalih jeste sa pletenim igračkama za decu.

Ovu manifestaciju posetio je i direktor JKP „Tržnica“ Vladimir Stojković koji je sa zadovoljstvom otvorio kapiju Temerinske pijace u nadi da će se koristiti više za ovakve manifestacije. 

Organizatorka Novosadskog noćnog bazara Marija Radojčić za portal objektiv24.rs izjavila je: „Ideja je da zajedničkim snagama sa Tržnicom, oplemenimo ovu pijacu, damo joj sadržaj i da zajedno sa ovim divnim izlagačima, koji stavaraju posebne stvari, napravimo različite događaje, te da ova pijaca oživi u punom sjaju“.

Specijalan gost ovogodišnje „Otvorene kuhinje“ bio je jedan od najboljih kuvara Srbije Bojan Stanimirović, poznatiji kao „ Bojan Prokuvaj“. On je uz pomoć namirnica izlagača spremao posetiocima hranu, a njegovi specijaliteti mogli su se probati od 18 časova. 

Tokom ove manifestacije najviše su uživali mališani sa svojim roditeljima, ali isto tako i veliki gurmani. 

Nema komentara

Napišite komentar