„Pravda za Davida” i u Novom Sadu

autor: Vuk Maletin 0

Povodom hapšenja roditelja ubijenog mladića Davida Dragičevića u Banjaluci, juče se u Novom Sadu okupilo nekoliko stotina Novosađana kako bi pružili podršku i apelovali na nadležne da razreše ubistvo počinjeno još u martu.

Novi Sad se tako pridružio Beogradu i Zrenjaninu, u kojima su takođe održane protestne šetnje zbog događaja u Banjaluci. Okupljeni su solidarnost pokazali i sa građanima Sarajeva, ukazujući i na smrt Dženana Memića, čije je ubistvo takođe nerazjašnjeno.

Novosađani koji su se okupili na Trgu Republike, predvođeni transparentom „Pravda za Davida i Dženana“, šetali su ka zgradi Banovine, a potom i ka gradilištu Pupinove palate. Kako tvrde organizatori protesta, Pupinova palata projekat je građevinske firme Galens, iza koje stoji Dodik, pa je upravo to bio razlog zbog kojeg je tu završena protestna šetnja.

Na građevinskoj ogradi ostavljen je i transparent „Pravda za Davida“, a sve je proteklo bez incidenata i prisustva policije.

Podsetimo, David Dragičević ubijen je u noći između 17. i 18. marta, a njegovo telo pronađeno je nedelju dana kasnije. Do danas se ne zna ko je počinio ubistvo, te su se u Banjaluci održavali svakodnevni protesti. U utorak, 25. decembra, policajci su pretukli okupljene građane i uhapsili Davidove roditelje.

Nema komentara

Napišite komentar