Konferencija o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti

autor: M. S. 0

Povom predstavljanja rezultata istraživanja „Muškarci u Srbiji: promene, otpori i izazovi“, biće organizovana stručna konferencija o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti 1. juna u Medija centru Vojvodine sa početkom u 12h.

Foto: Bojan Stekić

Istraživanje koje je sprovelo IMAGES Srbija (International Men and Gender Equality Survey – Međunarodno istraživanje o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti) bavi se ključnim pitanjima u oblasti muškaraca i rodne ravnopravnosti, uključujući partnerske odnose, dinamiku porodičnih odnosa i glavne zdravstvene i socijalne aspekte muškaraca.

Ono je deo deo globalnog istraživanja do sada sprovedenog u više od dvadeset zemalja i teritorija u svetu. Kvantitativno istraživanje rađeno je na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1060 muškaraca i 540 žena (uzrasta od 18 do 60 godina). Kvalitativna komponenta istraživanja je obuhvatila 3 fokus grupe i 15 dubinskih intervjua sa različitim grupama učesnika.

Rezultate će predstaviti glavna istraživačica projekta Marina Hughson, dok će na panel diskusiji učestvovati Višnja Baćanović ispred Ženske platforme za razvoj Srbije, Maja Sedlarević ispred Centra za rodne studije, Milica Kravić sa Radio-televizije Vojvodine i Ana Pajvančić, docentkinja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Agenda konferencije nalazi se na ovom linku, a zainteresovani se mogu prijaviti za učešće putem ovog linka.

Nema komentara

Napišite komentar