Forenzika informacionog ratovanja

autor: Prostor 0

Predavanje Andreja Petrovskog (SHARE) na temu Forenzike informacionog ratovanja biće održano u četvrtak, 27. decembra od 18 časova u kreativnom centru Prostor, u Beogradskoj 11, na Petrovaradinu.

Photo: Prostor

Kroz koliko filtera informacija prolazi od realnosti do primaoca? Ko sve utiče na kanale kroz koje se informacije prenose? Ko je vlasnik infrastrukture i kako se različite digitalne platforme mogu koristiti kao ratno oružje? Da li internet pamti sve i kako istražiti sajber napade? Ovo su pitanja na koja će odgovore dati forenzičar i direktor SHARE CERT-a (Computer Emergency Response Team) Andrej Petrovski.

“Na ovom događaju ćemo pričati o ratovanju u kojem su lajkovi i šerovi municija, a trolovanje glavna strategija. Pričaćemo o ratu čiji su pobednici Donald Trump i Brexit, o ratu propagandom i informacijama. Otvorićemo mnoga pitanja, a do nekih odgovora možda dođemo zajedno”, najavljuje predavač.

Andrej Petrovski magistrirao je u oblasti digitalne forenzike i trenutno je direktor SHARE CERT-a (Computer Emergency Response Team) koji pomaže novinarima, medijima i organizacijama civilnog društva da postanu otporniji u digitalnom okruženju. Osim toga, SHARE CERT pruža pravnu i tehničku pomoć u slučajevima sajber napada. Petrovski se bavi istraživanjem internetskih fenomena i stvaranjem multimedijalnih sadržaja sa multidisciplinarnom grupom ljudi okupljenih oko SHARE Lab.

SHARE Fondacija je neprofitna organizacija osnovana 2012. godine kako bi unapredila ljudska prava i slobode na internetu i promovisala pozitivne vrednosti otvorene i decentralizovane mreže, kao i slobodan pristup informacijama, znanju i tehnologiji.

Nema komentara

Napišite komentar