Drugačiji pristup mladima

autor: Donna Diana Prćić 0

Prva radionica u sklopu projekta „Drugačiji pristup mladima na putu u Evropsku uniju“, realizovana je prošle subote na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Cilj projekta „Drugačiji pristup mladima na putu u Evropsku uniju“ je edukacija studenata o civilnom društvu, ali i praktičnom radu u studiju.
Radionica je realizovana saradnjom televizije „Student“, Hrvatske radio-televizije i Mreže mladih Hrvatske i njihovim ujedinjenim zalaganjem. Skupu je prisustvovalo četrdesetak studenata iz cele Hrvatske, pa su tom prilikom, zagrebački studenti upoznali studente iz Dubrovnika, Rijeke, Splita i drugih gradova. Ovaj skup je takođe omogućio i razmenu njihovih iskustava.
Studenti Mreže mladih Hrvatske su uz pomoć predavača i profesionalnih novinara, kao što su Tena Perišin i Igor Mirković, obrađivali tehnike snimanja, držanja mikrofona i samog rada u studiju. Uporedo sa ovom radionicom, održano je i uvodno predavanje o civilnom društvu, koje je vodila programska voditeljka Mreže mladih Hrvatske, Anamarija Sočo.
Takođe, uporedo su održane još dve različite radionice, jedna u vidu komunikacijskog treninga, a druga neformalnog karaktera, na kojoj su se u opuštenijoj atmosferi razmenjivala iskustva i ideje za dalji rad Mreže mladih.
Iduća radionica u sklopu ovog projekta će se održati 7.12. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu  i njoj će prisustvovati samo studenti novinarstva, dok će 14.12. biti ponovo realizovana radionica za polaznike Mreže mladih Hrvatske. Tom prilikom će se dublje obraditi tema javnog nastupa i televizijskog novinarstva.
     

     

Nema komentara

Napišite komentar