CRNA GORA: Vandalizam u podgoričkim studentskim domovima

autor: Jelka Filipović 0

Još jedno djelo vandala može se vidjeti na zidovima studentskog doma u Podgorici. Zgrada prve faze, u kojoj živi više od 350 studenata, u proteklih mjesec dana više puta je mijenjala enterijer. 

Samo dan nakon što su okrečeni zidovi prva tri sprata centralnog dijela doma sa materijalom koji je doniran, neko nije bio zadovoljan novim izgledom pa je odlučio da ga „dekoriše“ natpisima, kažu u upravi doma. Slike su dokaz da je nečija ruka svoje misli i navijačke stavove pretvorila u „kulturu i umjetnost“.

Upravnica doma Gordana Mrdak objasnila je da se ovo desilo u kasnim večernjim satima. Portir i stražar bili su na recepciji ali, budući da ne postoje nadzorne kamere u hodnicima, nijesu u mogućnosti da saznaju ko je bio tako „kreativan“. ,,Obavili smo nekoliko razgovora sa studentima, ali nijesmo uspjeli ništa da saznamo. Oni, naravno, negiraju da su počinioci, a isto tako neće da odaju druga, cimera sve i da znaju ko je.“, rekla je Mrdak.

„Trudimo se da sav novac koji imamo u budžetu uložimo u popravke i rekonstrukciju. Prošle godine je to bila druga faza, ove godine prva. Veoma me čudi što se mladi ljudi, koji treba da se igrade i sazrijevaju u godinama u kojima su, ovako ponašaju“, dodala je ona.

Studenti koji žive u domu izrazili su negodovanje zbog ovog djela. Studentkinja Medicinskog fakulteta Nataša Ćorović izjavila je: ,,Naravno da ne opravdavam ovaj postupak, utoliko gore ako je to neko ko živi u domu. Najmanje se očekuje da se ljudi koji ovdje žive, u uslovima koji su solidni za cijenu koju plaćamo, ovako ponašaju“.

Budući da je okrečen sjeverni dio doma i polovina centralnog, a u planu je rekonstrukcija u ljetnjim mjesecima,u upravi doma pitaju se šta će biti posledica budućih promjena.

Nema komentara

Napišite komentar