Crna Gora: Let`s do it Montenegro!

autor: S.Ć. 0

Ovih dana održavaju se prezentacije o najvećoj volonterskoj akciji u Crnoj Gori pod nazivom „Let's do it, Montenegro!“ na crnogorskim fakultetima. 

foto: letsdoitmontenegro/Facebook (Montenegro team)

Cilj je upoznati i podstaći mlade da zajedno očiste naše primorje. Crna Gora je jedna od 21 zemlje Mediterana koja će čistiti obalu.Akcija počinje 10. maja u 10 časova u Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom.

Prevoz za sve zainteresovane biće organizovan iz svih gradova Crne Gore. Prijave se šalju putem zvanične Fejsbuk stranice projekta „Let's do it, Montenegro“, ADP- ZID ili putem zvanične e-mail adrese [email protected] koji žele da stignu dan ranije, imaće kamp-mjesto za svoje šatore.
U svakom gradu će biti info-punkt gdje će se dobiti oprema za čišćenje, potrebne informacije i instrukcije.
Poslije akcije će biti organizovana žurka za volontere na nekoj od crnogorskih plaža.
Da bi akcja bila što uspješnija, ilegalne deponije moraju biti locirane. Možete ih slikati i poslati na [email protected] ili na Facebook stranicu, kao i korišćenjem

Android aplikacije „Let's do it, Montenegro“ koju možete da preuzmete sa Google play store- a.
 Pokret je počeo u Estoniji, 2008. godine, kada je 10.000 tona otpada očišćeno u jednodnevnoj akciji. Zemlje u okruženju su okupile više od 100.000 ljudi, dok se kod nas očekuje nekoliko hiljada.
Projekat će realizovati Asocijacija za demokratski prosperitet ZID uz pomoć dvadesetak nevladinih organizacija.
 

 

Nema komentara

Napišite komentar