CRNA GORA: Ko vjeruje u čuda, taj čuda i stvara

autor: Dragana Ščeđanović, FPN, Podgorica 0

Ona je djevojka koja od nemogućeg čini moguće. Anđela Mudreša studentkinja je Fakulteta političkih nauka (FPN) i Instituta za strane jezike (ISJ) i primjer je požrtvovane studentkinje i boraca za prava studenata.

foto: Anđela Mudreša (Facebook)

Anđela je predsjednica Nezavisne interesne grupe studenata (NIGS), član je debatnog kluba AGORA,  debatni  sudija, nacionalna kordinatorka MENSE, načelnik za  informisanje  saveza izviđača Crne Gore, instruktor u avanturističkom parku „Lovćen“, član izviđačkog odreda, dobrovoljni je davalac krvi i član Crvenog krsta.

Po tvom dosadašnjem  angažmanu  može se reći  da se trud isplati?

Svakako da se isplati  i ljudi ne treba da budu obeshrabreni, već treba da pokušaju da poprave sebe i situaciju oko sebe. Državu kao takvu karakterišu granice i teritorija a ljude inicijativa i promjena.

Koja obaveza ti daje najveću satisfakciju?

Davanje krvi, jer to pokazuje koliko mali doprinos može da znači mnogo.

Zanimljivo je da si član MENSE (Međunarodna organizacija koja okuplja osobe sa natprosječnim  nivoom inteligencije). Kako si došla na ideju da se testiraš?

Zapravo početak priče o MENSI je sasvim slučajan, organizovana su testiranja u saradnji sa Opštinom Cetinje, ja sam 15ak minuta prije testiranja saznala za to  i odlučila sam da se testiram.

Da li si se nadala da ćeš postati član MENSE?

Nijesam, to je bilo izuzetno prijatno iznenađenje, i vrlo je dobro uticalo na samopouzdanje (smijeh)

Ako se ne varam, tvoje djetinjstvo su obilježili izviđački  kampovi i logorske vatre?

Upravo tako. Izviđači predstavljaju najljepši dio mog djetinjstva, pružili su mi priliku da naučim šta znači steći prijatelja. Ono što naši očevi pričaju za svoje vojničke dane ja mogu reći za svoje izviđačke dane. I mada druge obaveze uzimaju maha, sebe ću uvijek smatrati izviđačem.

A šta je sa debatom?

Zar se ne vidi iz priloženog koliko volim da pričam? (smijeh) Debata je svakako mjesto na kom možete da razvijate svoje kritičko mišljenje i retoričke sposobnosti.

S obzirom na sve obaveze koje imaš  u svim  organizacijama i na fakultetima šta je sa tvojim slobodnim vremenom?

Definitivno sam svoje slobodno vrijeme organizovala na pravi način. Organizacije za koje radim su moje slobodno vrijeme i stvari za sebe jer me ispunjavaju.

Ti mozeš da daš primjer mladima kako da ispune svoje slobodno vrijeme.

Pojam slobodnog vremena je različit za svakog. Ono što ja mogu kažem, iz svoje perspektive, jeste da je najbitnije truditi se da radimo ono što volimo i što nas ispunjava. Samo tako će vrijeme biti na pravi način iskorišteno.

Nema komentara

Napišite komentar