Celodnevna stručna šetnja Novim Sadom - Arhitura

autor: M. S. 0

Ekipa okupljena oko „Oktobarha“ – festivala arhitekture, dizajna i umetnosti – organizovaće celodnevnu stručnu šetnju Novim Sadom u subotu, 6. oktobra sa početkom u 12 časova. Cilj ovog događaja, koji su organizatori nazvali „Arhitura“, jeste da građanima Novog Sada približi njegovu arhitektonsku i istorijsku vrednost, uz stručna vođenja gostujućih predavača.

Photo: Oktobarh

– Zavirite u objekte neoklasicizma, moderne i savremene arhitekture i saznajte kako su i zašto nastali, ko ih je i kada projektovao, koje su im bile namene, kako su izgledali ranije, koji je značaj objekata u kojima se nalazite na državnoj i regionalnoj arhitektonskoj sceni – poručuju organizatori.

Objekti koje će „šetači“ imati prilike da posete jesu Startit cenar Novi Sad, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske, Studio M, Sokolski dom, Pozorište mladih, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) i Radnički dom. Kompletnu satnicu i program pogledajte OVDE.

Volonteri „Arhiture“ sprovešće posetioce kroz stepeništa, skrivena dvorišta, konferencijske i sale za sastanke nekih od najautentičnijih objekata Novog Sada. Takođe, prisutni će biti u prilici da slušaju stručna vođenja gostujućih predavača, i to Valentine Vuković u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog od 14h, Vladimira Mitrovića u MSUV od 14.30, Dragane Konstantinović u Sokolskom domu od 15h.

Ovaj događaj predstavlja samo jednu celinu u okviru festivala „Oktobarh“, koji traje do kraja meseca. Više o Festivalu pronađite na OVOM LINKU.

Nema komentara

Napišite komentar