BiH: Studenti Kosova i Metohije gosti Univerziteta u Banjaluci

autor: Sanja Knežević 0

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, u sredu 5. marta, upriličen je prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici. 

Studentima se pozdravnim govorom obratio rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, a zatim im je prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Valerija Šaula prezentovala aktivnosti Univerziteta u Banjoj Luci u oblasti međunarodne saradnje, sa posebnim naglaskom na ugovore o saradnji sa univerzitetima u Republici Srbiji, uključujući Univerzitet u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici. Studenti su se posebno zanimali za mogućnosti razmjene studenata.

Pedeset studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, predvođeni sekretarom Pravnog fakulteta Zoranom Vukašinovićem, borave u prvoj višednevnoj posjeti Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Cilj posjete je realizacija aktivnosti iz ugovora o saradnji koji su potpisani, kako na nivou Univerziteta 2007. godine, tako i na nivo dva pravna fakulteta. Studenti se tokom razgovora sa svojim domaćinima upoznaju sa sadržajima, metodama i uslovima nastavnog rada, a posebno sa studentskim aktivnostima na Pravnom fakultetu, odnosno Univerzitetu u Banjoj Luci. Tokom boravka u Banjoj Luci studenti sa Kosova i Metohije obići će i kulturne i druge objekte u gradu i okolini.

Nema komentara

Napišite komentar