BiH: Kami prvi put na daskama Narodnog pozorišta Republike Srpske

autor: Dijana Srdić 0

U subotu 15. marta u Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava „Pravednici“ u režiji Bojane Lazić.

foto: banjaluka.com ( Scena iz predstave "Pravednici" )

Glumačka ekipa Vladimir Đorđević, Zlatan Vidović, Aleksandar Stojković, Željko Erkić, Anja Ilić i ostali dočarali su Rusiju ranih godina dvadesetog veka i revolucionarni duh iste. Publika je punih 80 minuta uživala u izvanrednoj glumi, odličnoj priči i kompoziciji.

Rediteljka predstave Bojana Lazić je nekoliko puta izjavila da nije lako Kamijevo delo postaviti na scenu jer nije pisano kao dramski tekst, ali Lazićeva se pokazala kao vješta rediteljka te je izvukla ono najbolje iz djela i postavila ga na scenu.

Najupečatljiviji lik u predstavi je lik Dore Dulebove koju igra Anja Ilić. U ovome liku je najprisutnije kolebanje i razmišljanje o drugoj strani medalje, ona je i jedina žena u terorističkoj organizaciji.

Glumačka ekipa predstave „Pravednici“ je u nekoliko navrata „uzdrmala“ publiku, tako da su gledaoci ostajali bez daha.

I sam završnio dio predstave je zaista upečatljiv. Dječak koji ne dolazi iz vremena Rusije sa početka dvadesetog veka ulazi u prostoriju u kojoj se nalaze „teroristi sa dušom“ i ubija ih. Na tu scenu publika je zanijemila

Završna scena zapravo je podsetnik na stvarnost u kojoj se nalazimo, onu kojoj mi svedočimo.

Publika koja je prisustvovala izvođenju predstave „Pravednici“ zasigurno je uživala, jer sadržaj i poruke su snažne, urezuu se u pamćenje i teraju na razmišljanje.

Nema komentara

Napišite komentar