Bez Koncerta godine u 2018.

autor: Vuk Maletin 0

Za mnoge ljubitelje rokenrola 2018. godina neće se završiti na tradicionalno lep način. Naime, Koncert godine se, samo godinu dana nakon velike proslave punoletstva, neće održati.

Photo: Marija Erdelji

Koncert godine, koji se dugi niz godina održavao u decembru, na novosadskom Spensu, ove godine neće biti održan „iz ekonomskih razloga“, kako je izjavila marketinška služba Spensa. Od samih organizatora nismo dobili nikakav odgovor do objavljivanja teksta.

Ipak, organizatori su prethodnih godina skretali pažnju na finansijske probleme sa kojima se suočavaju, prvenstveno zbog nedostatka podrške Grada. Kao rezultat tih problema, cene karata su skoro svake godine rasle, a u programu su se našli izvođači koji žanrovski do sada nisu bili zastupljeni u okviru rokenrol scene, poput grupe Bad Copy, Marčela i drugih. Sudeći po broju posetilaca, ove promene nisu negativno uticale na posećenost.

Poslednjih godina, slične manifestacije koje okupljaju muzičare iz zemlje i regiona dobijale su od Grada značajnu količinu sredstava. Takođe, prednost dobijaju manifestacije čiji koncept podstiče publiku da troši novac, pa novonastali Oktoberfest nudi kupovinu piva i kobasica, a Winterfest brojne proizvode sa okolnih tezgi.

Činjenice svedoče da su se ovakve stvari Koncertu godine već dešavale, te se između 2002. i 2010. godine nije održavao. To bi značilo da će u narednom periodu ova manifestacija ponovo zaživeti, što mnogobrojnoj publici daje razlog da poveruje kako do narednog Koncerta godine neće morati da čeka osam godina.

Nema komentara

Napišite komentar